VÄSYNYT JA VOIMATON? Talvella meille täällä Suomessa on erityisen tärkeää huolehtia riittävästä D-vitamiinin saannista pitkän pimeän kauden aikana. Monet tuntevat, että keho on raskas ja epäkunnossa talvisaikaan. Tutkimukset osoittavatkin, että liian vähäinen vitamiinien saanti voi vaikuttaa terveyteen ajan kanssa.

Talvella olemme alttiimpia vitamiinien puutteelle

Vähäinen auringonvalo ja vähäiset kala-ateriat vaikuttavat D-vitamiinitasoa alentavasti. Monet meistä eivät saa tarpeeksi ”aurinkovitamiinia”, mikä auttaa vastustuskykyä pysymään huipussaan ja elimistöä vahvana.

Uusimmat tutkimukset osoittavat, että meidän Pohjoismaissa tulisi saada runsaammin D-vitamiinia ravinnostamme pitääksemme kehon D-vitamiinitason riittävänä myös pimeän talven aikana.

Kesäaikaan ihon saama auringonsäteily on D-vitamiinin tärkein lähde. Vitamiini varastoituu elimistöön, ja se minkä auringosta saamme kattaa vain osan D-vitamiinin tarpeestamme, mutta ei kaikkea.

Tarvitsemme ravinnostamme lisää, jotta hyvät D-vitamiinitasot säilyisivät elimistössä koko vuoden ympäri.

Miksi elimistö tarvitsee D-vitamiinia?
D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini. Se eroaa muista vitamiineista, koska elimistö kykenee tuottamaan sitä itse. Tämä tapahtuu silloin, kun iho altistuu auringon valolle ja siitä tulee nimi «aurinkovitamiini». D-vitamiinin hyviä lähteitä ovat rasvainen kala, kananmunat ja margariini.

Viisi hyvää syytä antaa elimistölle enemmän D-vitamiinia:

  • Välttämätön kalsiumin imeytymiselle ja luuston terveydelle
  • Ylläpitää luustoa ja hampaiden hyvinvointia
  • Edistää normaalia lihasten toimintaa
  • Edistää normaalia vastustuskykyä
  • Tärkeää yleisen hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitoon

Lisää D-vitamiinia kansalle
Terveysviranomaiset nostivat jonkin aikaa sitten suositeltua D-vitamiinitasoa 7,5 mikrogrammasta 10 mikrogrammaan. Yli 75-vuotiaille suositellaan 20 mikrogramman annosta päivittäin. Lisäsuositus annettiin, koska nykyään tiedetään D-vitamiinin vähäisen saannin negatiiviset terveysvaikutukset.

Tutkimukset suomalaisten D-vitamiinin puutoksesta osoittavat, että vitamiinitasot eivät ole tyydyttäviä esimerkiksi ikääntyneillä, jotka viettävät vain hiukan aikaa ulkona auringossa. Pitkä pimeän aika Pohjoismaissa on suurin syy sille, että ihmiset täällä eivät saa riittävästi täydennystä D-vitamiinivarastoihinsa, emmekä saa riittävästi D-vitamiinia syömästämme kalasta. Onneksi suomalaisten D-vitamiinin puute ei ole vakavaa, mutta monet meistä huomaavat, että talvella keho tuntuu raskaalta ja epävireiseltä, ja liian vähäinen vitamiinien saanti voi tutkijoiden mukaan olla terveydelle haitallista.

Terveysjärjestöt suosittelevat D-vitamiinilisää lapsille, ikääntyneille, kasvissyöjille ja niille jotka viettävät hyvin vähän aikaa auringossa, kuten suurin osa meistä pimeän syksyn ja talven aikaan.

Kokeile D Vitamine Extraa ilmaiseksi
Kannamme kortemme kekoon kansanterveyden puolesta ja annamme täysin ilmaiseksi kokonaisen kuukauden annoksen D Vitamine Extraa, ilman lisävelvoitteita. Antamalla sinulle ja kaikille suomalaisille D-vitamiinia ilmaiseksi, edistämme ihmisten hyvinvointia ja terveyttä.

Haluamme tehdä sinulle helpoksi hyvinvointiasi lisäävän, norjalaisvalmisteisen D-vitamiinin käytön aloittamisen. Samalla osoitamme, kuinka helppoa ja vaivatonta on saada ravintolisä suoraan kotiin postilaatikkoon.

  • Suoraan kotiin postilaatikkoon
  • 25 vuoden kokemus
  • Kehitetty ja valmistettu Norjassa
Natura Med Pharma Kundeservice

Asiakaspalvelu

0203-77377

Maanantai – perjantai 08.00 –17.00