Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä on D-vitamiini?

D-vitamiini, jota myös aurinkovitamiiniksi kutsutaan, on rasvaliukoinen vitamiini, jota keho tuottaa itse altistuessaan auringonvalolle. D-vitamiini on aivan omaa luokkaansa, ja sillä on useita tärkeitä tehtäviä kehossasi.

Mistä tiedän, että D vitamine Extra on hyvä tuote?

D Vitamine Extra on korkealaatuinen D-vitamiinilisä, täynnä D3:a – parhainta laatua olevaa D-vitamiinia. D3-vitamiini on lyhyesti sanottuna D-vitamiinin aktiivisin muoto, jonka keho tuottaa iholla, ja siis D-vitamiinin muoto, jota sinun tulisi täydentää ravintolisällä. D vitamine Extra sisältää D3-vitamiinia, joka imeytyy parhaiten. Kun valitset NaturaMed Pharman tuotteita, tiedät, että ne valmistetaan hienoimmista, puhtaimmista ja luonnollisimmista ainesosista Norjassa. Kaikki tuotteet noudattavat kansainvälistä standardia ja ovat korkeinta laatua.

Kuinka paljon D-vitamiinia D Vitamine Extra sisältää?

D Vitamine Extra sisältää terveysviranomaisten suositteleman päiväannoksen D-vitamiina, 10 mikrogrammaa. Terveysviranomaiset suosittavat 10 mikrogramman annosta per päivä lapsille ja alle 75-vuotiaille aikuisille, ja 20 mikrogrammaa yli 75-vuotiaille henkilöille.

Miksi D3-vitamiini on parempaa kuin D2-vitamiini?

NaturaMed Pharman D Vitamine Extra sisältää vain D3-vitamiinia – jolla on paras kehoon imeytymiskyky. Sitä on myös muissa D-vitamiinia sisältävissä ravintolisissämme. D3-vitamiini on D-vitamiinin muoto, jota iho tuottaa auringonvalon avulla. Osa elintarvikkeista, kuten kanamuna ja kala, sisältävät myös D3:a. D2-vitamiini on synteettisesti tuotettu muunnos, jota on joissain lääkkeissä ja ravintolisissä. Osa sienilajikkeista voi myös tuottaa D2-vitamiinia auringonvalon avulla.

Imeytyminen kehoon
D3-vitamiini imeytyy paremmin kehoon (biologinen hyötyosuus) verrattuna D2-vitamiiniin. Tutkimukset osoittavat, että kehon D-vitamiinivarastot täyttyivät paremmin D3-vitamiinilla verrattuna D2-vitamiiniin. D2-vitamiini sitoutuu huonommin veren kuljetusproteiiniin kuin D3-vitamiini. Siksi D3-vitamiinia suositellaan käytettävän ravintolisissä.

Lähteet
Houghton L A, Vieth R. The case against ergocalciferol (vitamin D2) as a vitamin supplement. Am J Clin Nutr. 2006 Oct;84(4):694-7 Tripkovic L et al. Comparison of vitamin D2 and vitamin D3 supplementation in raising serum 25-hydroxyvitamin D status: a systematic review and meta-analysis. Am J Clin Nutr. 2012 Jun;95(6):1357-64

Miksi minä tarvitsen D-vitamiinia?

D-vitamiinilla on tärkeitä tehtäviä kehossasi. Sen ansiosta keho saa kalsiumia nauttimastamme ravinnosta, ja siten saamme kehon tarvitsemaa rakennusmateriaalia luustolle. D-vitamiinin puute voi aiheuttaa lihasten heikentymistä, ja D-vitamiinin saannin ja lihasten normaalitoiminnan välillä on tieteellisesti todistettu olevan yhteys. Lisäksi D-vitamiini auttaa ylläpitämään normaalia immuunijärjestelmää, jotta voit pysyä terveenä ja pirteänä - ympäri vuoden!

Miten voin varmistaa itselleni tarvittavan määrän D-vitamiinia?

Voit saada D-vitamiinia kehoon vain oleskelemalla auringossa, syömällä rasvaista kalaa tai käyttämällä ravintolisää. Koska vain 10 % D-vitamiinin tarpeesta saadaan ruoasta, on vaikeaa saada riittävä määrä ainoastaan ruokavalion kautta. Ratkaisuna useille toimii ravintolisä. D Vitamine Extra on ravintolisä, jonka avulla saat riittävän D-vitamiinitason vuoden ympäri.

Kuka tarvitsee D-vitamiinilisää?

Terveysviranomaiset suosittelevat D-vitamiinilisää. Erityisen tärkeää se on niille, jotka oleskelevat vähän auringossa tai eivät syö rasvaista kalaa 2-3 kertaa viikossa. Iäkkäämmillä henkilöillä iho ei tuota D-vitamiinia yhtä tehokkaasti kuin nuoremmilla, ja siksi heillä on suurempi D-vitamiinin puutosriski. Henkilöt, joilla on luuston haurastumisriski, esim. naisilla vaihdevuosien jälkeen, ovat erityisesti alttiita D-vitamiinin puutokselle.

Olen 25-vuotias, onko minun tarpeellista käyttää D-vitamiinilisää?

Ajanjaksoina, jolloin saat vähän auringonvaloa, esim. syksyllä ja talvella, sinulla voi olla tarve lisälle. Kaikki tarvitsevat D-vitamiinia.

Olen 75-vuotias, kuinka paljon D-vitamiinia tarvitsen?

Terveysviranomaiset suosittelevat enemmän D-vitamiinia yli 75-vuotiaille, ja ovatkin nostaneet päivittäisen maksimirajan 10 mikrogrammasta 20 mikrogrammaan. Uusimmat tutkimukset osoittavat, että tällä ryhmällä on usein liian matalat D-vitamiinitasot. Syynä tähän on, että iäkkäämmillä henkilöillä iho ei tuota D-vitamiinia yhtä tehokkaasti kuin nuorempana. Siksi heillä on suurempi D-vitamiinin puutosriski. Ottamalla päivittäin kaksi tablettia D Vitamine Extraa, saat terveysviranomaisten yli 75-vuotiaille suositteleman päiväannoksen.

Mihin vuodenaikaan on tärkeintä käyttää D-vitamiinilisää?

Meille pohjoisessa asuville on usein haaste saada pimeään vuodenaikaan tarpeeksi D-vitamiinia. Lokakuusta maaliskuuhun saamme liian vähän auringonvaloa, ja erityisesti tuolloin voi olla vaikeaa saada riittävää määrää tärkeää D-vitamiinia. Suosittelemme siksi kaikkia käyttämään pimeään vuodenaikaan D-vitamiinilisää, ehkäpä jopa ympäri vuoden, koska mm. aurinkosuojat estävät D-vitamiinin imeytymistä.

Miksi pohjoisessa asuvilla on matalin D-vitamiinitaso?

D-vitamiininpuutokseen voi olla monta syytä, mutta on havaittu usein yhteys sille, että altistut liian vähän auringonvalolle, oleskelet paljon sisätiloissa, on pitkä pimeä vuodenaika ja syöt liian vähän tätä tärkeää vitamiinia sisältäviä ruokia. D-vitamiinitarpeen täyttäminen on siksi haaste useimmille pohjoisessa asuville, mikä johtuu, monien pettymykseksi, harvoista aurinkoisista kesäpäivistä. Ja kun 90 % kehon D-vitamiinituotannosta saadaan oleskelemalla auringossa, ei siksi ole yllättävää, että Pohjoismaissa asuvilla on matalimmat D-vitamiinitasot.

Miten varmistan itselleni ilmaisen lähetyksen D Vitamine Extraa?

Voit nopeasti ja helposti varmistaa itsellesi ilmaisen D Vitamine Extra -rasian. Sinun tulee vain rekisteröidä yhteystietosi tällä nettisivulla ja tulet saamaan vähän ajan kuluttua ilmaisen rasian toimitettuna suoraan kotiin postilaatikkoosi.

Saanko D-vitamiinia tosiaan täysin ilmaiseksi?

Kyllä. Tilatessasi D-vitamiinia meiltä, saat purkillisen täysin ilmaiseksi suoraan postilaatikkoosi – ilman mitään kuluja. Tiedämme, että erityisesti pohjoismaalaiset ovat erityisen herkkiä D-vitamiinipuutokselle johtuen pitkästä pimeän jaksosta talviaikaan. Haluamme kantaa kortemme kekoon suomalaisten terveyden puolesta ja annamme kuukauden annoksen D Vitamine Extraa halukkaille. Maksamme myös postimaksun.

Tuleeko minusta kestotilaaja, jos tilaan ilmaista D-vitamiinia?

Sinusta ei tulee kestotilaajaa, jos tilaat ilmaiseksi kuukauden annoksen D Vitamine Ekstraa NaturaMed Pharmalta. Vastaanotat ainoastaan yhden paketillisen D-vitamiinia, mikäli et ole tilannut enempää. Haluamme kantaa kortemme kekoon kansanterveyden puolesta ja tiedämme, kuinka tärkeää D-vitamiini on, joten tahdomme auttaa siinä, missä voimme. Tämän takia annamme D-vitamiinia ilmaiseksi suomalaisille – rajoitetun ajan.

Mitä D Vitamine Extra sisältää?

Tuoteseloste: 1 tabletti ja suositeltu päiväannon (RDI)
prosentteina: D-vitamiini 10 μg (200*) *% saantisuosituksiin
Annostelu: 1 tabletti päivässä
Valmistusaineet: Maltodekstriini, sakeuttamisaine (mikrokiteinen selluloosa), paakkuuntumisen estoaine (siliciumdioksidi), sakeuttamisaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), kolekalsiferoli (D-vitamiini3), pintakäsittelyaine (hydroksipropyylimetyyliselluloosa).
Säilytettävä kuivassa huonelämpötilassa ja lasten ulottumattomissa.
Ravintolisällä ei saa korvata monipuolista ruokavaliota.
Suositeltua päiväannostusta ei saa ylittää.
Valmistettu NaturaMedPharmalle Norjassa.

  • Suoraan kotiin postilaatikkoon
  • 25 vuoden kokemus
  • Kehitetty ja valmistettu Norjassa
Natura Med Pharma Kundeservice

Asiakaspalvelu

0203-77377

Maanantai – perjantai 08.00 –17.00